Sirup iz smrekovih vršičkov je prav gotovo najbolj poznan sirup, ki ga pripravljamo sami. Sirup iz smrekovih vršičkov uporabljamo za blaženje kašlja, za preprečevanje vnetja grla in pljuč, za čiščenje…
Šparglji ali beluši veljajo za znanilce pomladi, saj so ena od prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas začne v prvi polovici aprila in traja vse do sredine…
Pomlad je čas za nabiranje kopriv. Te so za naše zdravje zelo pomembne. V sezoni rasti, ki je v primeru kopriv od zgodnje pomladi do poletja in zatem spet jeseni,…
V teh dneh je še kako pomembno zavedanje, da je za zdravje vseh bolje, da se prehranjujemo z lokalno pridelano hrano. Zato podprimo lokalne pridelovalce in hrano kupujmo pri njih.…
Če bi radi doma spekli kruh, pa v trgovini ne najdete kvasa, si ga lahko zelo preprosto naredite kar doma. Za pripravo droži je najboljša ržena moka, zelo priročno pa je…
Čemaž v kulinariki uvrščamo v specialitete. V bistvu je divji česen in če vemo kje raste (mnogi iz naših krajev ga nabirajo na obronkih Boča v Studenicah), si ga spomladi…