( ISSN 2738-5760 )

Kuhajmo

 Šparglje lahko ovijemo v katero koli mesnino; pršut, slanino, šunko ali piščančjo salamo. Odlični pa so tudi sami.
Nazadnje urejano na 1, 30.04.2020 04:56
Sirup iz smrekovih vršičkov je prav gotovo najbolj poznan sirup, ki ga pripravljamo sami. Sirup iz smrekovih vršičkov uporabljamo za blaženje kašlja, za preprečevanje vnetja grla in pljuč, za čiščenje…
Nazadnje urejano na 1, 09.05.2020 16:58

Šparglji

1, 18.04.2020 09:13
Šparglji ali beluši veljajo za znanilce pomladi, saj so ena od prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona se pri nas začne v prvi polovici aprila in traja vse do sredine…
Nazadnje urejano na 1, 09.05.2020 16:59

Koprive

1, 12.04.2020 11:46
Pomlad je čas za nabiranje kopriv. Te so za naše zdravje zelo pomembne. V sezoni rasti, ki je v primeru kopriv od zgodnje pomladi do poletja in zatem spet jeseni,…
Nazadnje urejano na 1, 30.04.2020 06:38

Kupujmo lokalno

1, 01.04.2020 16:35
V teh dneh je še kako pomembno zavedanje, da je za zdravje vseh bolje, da se prehranjujemo z lokalno pridelano hrano. Zato podprimo lokalne pridelovalce in hrano kupujmo pri njih.…
Nazadnje urejano na 1, 10.04.2020 15:56

Domači kvas

1, 31.03.2020 09:42
Če bi radi doma spekli kruh, pa v trgovini ne najdete kvasa, si ga lahko zelo preprosto naredite kar doma. Za pripravo droži je najboljša ržena moka, zelo priročno pa je…
Nazadnje urejano na 1, 09.05.2020 17:02

Čemaževa juha

1, 30.03.2020 19:30
Čemaž v kulinariki uvrščamo v specialitete. V bistvu je divji česen in če vemo kje raste (mnogi iz naših krajev ga nabirajo na obronkih Boča v Studenicah), si ga spomladi…
Nazadnje urejano na 1, 09.05.2020 17:04
Stran 4 od 4

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči