( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: torek, 13 oktober 2020

Oktobra je Občina Slovenska Bistrica z Mestno občino Maribor sklenila pogodbo o zagotavljanju sredstev za opravljanje funkcije varuha bolnikovih pravic statistične regije Podravje za letos. Bistričani lahko svoje pritožbe naslovijo na mag. socialne gerontologije Lidijo Breznik, ki jo je junija lani imenoval Mestni svet MO Maribor.

Namen delovanja Varuha bolnikovih pravic je uresničevanje pogojev za širše, bolj učinkovito zdravstveno varstvo ter omogočanje enakopravne, primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave. Vsakdo, ki meni, da so mu bile z opustitvijo ali dejanjem javnega zdravstvenega zavoda ali koncesionarja pri zdravstveni obravnavi kršene pravice, lahko pri varuhu bolnikovih pravic poda pobudo za pričetek postopka ugotavljanja in/ali reševanja domnevnih kršitev njegovih pravic. Varuh vprašanja, pobude oz. pritožbe rešuje neodvisno in samostojno. Pri svojem delu svetuje, informira, nudi strokovno pomoč ter po potrebi in pooblastilu zastopa posameznega uporabnika. Postopek pri varuhu je zaupen, neformalen in brezplačen.

Redne uradne ure in poslovni čas pisarne na sedežu, Ulica heroja Tomšiča 2, Maribor:

  • Ponedeljek in torek – 8.00 do 12.00 in 13.00 do 15.00
  • Sreda – 8.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • Petek – 8.00 do 13.00

Osebni pogovori z varuhinjo bolnikovih pravic na sedežu, Ulica heroja Tomšiča 2, Maribor:

  • Sreda: od 13.00 do 17.00; zaželena je predhodna najava

Varuhinja bolnikovih pravic je osebno, v pisarni na Ulici heroja Tomšiča 2, Maribor, po predhodni najavi dosegljiva vsako sredo med 13. in 17. uro, v času uradnih ur MOM pa osebno ali po telefonu njena strokovna sodelavka Manja Habjanič, univ. dipl. prav.

 

Objavljeno v Zdravstvo

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica, so danes potrdili še eno, novo okužbo pri stanovalcu doma, ki so ga za 72 ur odpeljali v bolnišnico v Brežice. Primer je povezan z okužbo, ki se je v domu pojavila prejšnji teden. »Včeraj smo v Enoti Slovenska Bistrica testirali 7 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženim zaposlenim, vsi so na covid-19 negativni. Danes bo testirana še ena zaposlena in tudi vsi stanovalci, za katere je skrbel zaposleni z okužbo,« je v izjavi za javnost zapisala direktorica Iva Soršak. »Trenutno imamo organizirani dve sivi coni, v II. nadstropju in v pritličju Enote Slovenska Bistrica, vsi zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi pa delajo v dveh 12 urnih izmenah.«

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Zaradi obvestila NIJZ, da postaja Občina Poljčane novo žarišče okužb s covid-12, sporočamo, da je tudi Dom Poljčane od danes, 13. 10. 2020, od 14. ure dalje zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

 

 

Objavljeno v Aktualno

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi urgentnega popravila okvare na vodovodnem sistemu Šmartno - Pokoše, prekinitev dobave pitne vode v torek, 13. oktobra 2020 od 8.00 do predvidoma 11.00 ure za  odjemalce naselij Pokoše in Klopce ter del Gabernika in Ritoznoja.
V primeru pojava motnosti pitne vode je potrebno prekuhavanje.

Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje. 

 

 
Objavljeno v Obvestila

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da na osnovi priporočil Ministrstva za zdravje RS in NIJZ v zvezi s širjenjem nalezljive bolezni SARS-COV2 (COVID19) do nadaljnjega omejuje poslovanje s strankami in prehaja na na elektronsko obliko poslovanja. Dosegljivi so po elektronski pošti in telefonu. Vstop strank in poslovnih partnerjev v prostore družbe pa je dovoljen samo ob prehodni najavi. Ostalo delo poteka nemoteno.

Kontaktne informacije so objavljene na tej povezavi.

Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje.

Objavljeno v Obvestila

 komunala

Vreme

komunala

Koledar

« Oktober 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči