( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: petek, 16 oktober 2020

 
 
V skrbi za zdravje udeležencev pogrebne slovesnosti in njihovih družin vas prosimo, da zaradi nevarnosti širjenja SARS-CoV-2 (COVID 19) prisotnost na pogrebni slovesnosti omejite na ožji družinski krog in na zdrave ljudi. Prisotnih je lahko največ 10 oseb!
VELJAVNI UKREPI:
1. Sprememba protokola pogrebne slovesnosti
Pogrebne slovesnosti se izvajajo zunaj poslovilne vežice in v najožjem družinskem krogu do največ 10 ljudi.
Izvaja se osnovni protokol pogrebne slovesnosti, ki zagotavlja pietetno izvajanje pogreba. To pomeni v celoti prisotnost pogrebnega moštva z zastavonošo, vendar brez izvajanja spremljevalnih dogodkov (govor, pevci, trobenta idr.) kar je skladno z Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS, št. 62/16).
Spremeni se frekventnost pogrebov. Namesto dosedanje ene ure časa med pogrebi se ta podaljša na dve uri. Termin pogreba uskladita upravljavec pokopališča in naročnik.
2. Mrliška vežica
Sprejem pokojnika v mrliško vežico je pol ure pred predvideno pogrebno slovesnostjo V vežico se vstopa posamično omejeno na enega zdravega človeka v prostoru.
Sprejem cvetja za mrliško vežico se izvede pred vežico od 8. do 9. ure zjutraj.
Mrliška vežica se dnevno razkužuje.
3. Upepelitve
Po potrebi bo naš podizvajalec, tj. Pogrebno podjetje Maribor izvajal upepeljevanje neprekinjeno oziroma 24 ur. Do nadaljnjega se ne izvaja poslovitve pred upepelitvijo.
NAVODILA SE LAHKO SPREMENIJO, ZATO PROSIMO, DA UPOŠTEVATE NAVODILA ZAPOSLENIH UPRAVLJAVCA MRLIŠKE VEŽICE IN VODJE POGREBNEGA PROTOKOLA.
Ukrepi veljajo dokler ne mine nevarnost širjenja nalezljive bolezni.
Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje.


Objavljeno v Obvestila

Na včerajšnji Dan zdravih dojk se je stavba na rotovškem Trgu svobode v Slovenski Bistrici obravala rožnato. V znak podpore vsem, ki se srečujejo z boleznijo, vsem svojcem, ki so koga izgubili zaradi bolezni, vsem zdravim pa v opozorilo, da smo v prvi vrsti sami odgovorni za svoje zdravje.

Objavljeno v Zdravstvo

Vreme

komunala

Koledar

« Oktober 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči