( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: sobota, 24 oktober 2020

Na Keblju bodo končno dobili nove prostore za vrtec. Do leta 2013 je v enoti vrtca na Keblju deloval samo en oddelek, ker se je število vpisanih otrok povečevalo, so oblikovali še enega. Tako vrtec danes na Keblju deluje na dveh lokacijah, en oddelek je v osnovni šoli, drugi pa v prostorih krajevne skupnosti. Pri izvajanju predšolskega varstva pa se soočajo še s številnimi prostorsko-tehničnimi in drugimi omejitvami.

Občina Slovenska Bistrica je izbrala izvajalca za gradnjo prizidka k Osnovni šoli Kebelj. V njem bodo novi prostori za vrtec. 

Zato se je občina Slovenska Bistrica odločila investirati v gradnjo prizidka k osnovni šoli, ki bo namenjen vrtčevski dejavnosti. Odločitev so sprejeli na lanski seji občinskega sveta. V tem času so pripravili razpis za izvajalca del in ga tudi izbrali, prejšnji teden pa so z izbranim izvajalcem KRT gradbeništvo podpisali tudi pogodbo, nam je pojasnil direktor občinske uprave Branko Žnidar. Investicija, ki jo v celoti financira občina, je vredna slabih 220 000 evrov.

Iz projektne dokumentacije je razvidno, da bo prizidek pritličen, velik 90 m2 in da bo pred prizidkom tudi pokrita terasa. V notranjosti so predvideni večja igralnica in trije spremni prostori: sanitarije za otroke, prostor za vzgojiteljice in skladiščni prostor.Po načrtih bodo novo pridobitev za kraj namenu predali ob začetku prihodnjega šolskega leta.

 

 
 
Objavljeno v Šolstvo

Nocoj bomo premaknili urne kazalce za eno uro nazaj, točneje ob 3.00 se kazalci premaknejo nazaj na 2. uro. Tako bomo prešli na t. i. zimski čas.

Premik ure po svetu je različen od države do države. Nekatere ure sploh ne premikajo, druge so jo, pa so jo nehale ali obratno. Premikanje urnih kazalcev ustvarja precej težav, predvsem v letalskem in železniškem prometu.

Že dve leti je minilo od bruseljskega predloga za odpravo premikanja ure dvakrat na leto v EU-ju, tako da bi bil po državah za stalno uveden bodisi zimski bodisi poletni čas. Članice EU-ja stališča še niso dorekle, politiki pa naj bi se odločitve otepali. Evropski parlament je stališče do tega sprejel marca lani – podprl je odpravo premikanja ure v letu 2021. Članice Unije pa svojega stališča še niso dorekle. Med pandemijo novega koronavirusa, ki od marca pesti Evropo, razprava o tem ne pride na vrsto.

 
 
Objavljeno v Aktualno

Poročali smo že, da je v sredo zvečer zagorelo na Zgornji Ložnici. Ogenj je popolnoma uničil stanovanjsko hišo 5-članske družine, matere samohranilke in njenih 4 otrok, ki so stari med 12 in 19 let. Družina je v požaru izgubila vse, ostalo jim je zgolj tisto kar so imeli na sebi. Objekt bo potrebno zrušiti. Že pred to tragedijo je družina živela v težkih socialnih razmerah, preživljali so se z delom na kmetiji.

"Občina Slovenska Bistrica jim je uredila neprofitno stanovanje, Osnovna šola Poh. odreda je ob tragediji že poskrbela za njihovega 6-šolca in mu priskrbela šolske potrebščine, KS Zgornja Ložnica pa jim je priskrbela tudi računalnike, da bodo lahko spremljali pouk na daljavo. Oblačila in najnujnejše življenjske potrebščine so prispevali sosedje," nam je povedala sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Slovenska Bistrica Petra Hojnik.

KS Zgornja Ložnica in Območno združenje RK Slov. Bistrica pa sta pri RK odprla transakcijski račun, na katerem zbirajo sredstva, s katerimi bodo družini pomagali zgraditi nov dom in jim pomagali stopiti na novo, prijaznejšo pot življenja.

TRR Območnega združenja RK Slov. Bistrica pri NKBM št. 04430-0000433025, namen nakazila "Humanitarna pomoč za Krznar", referenca SI00 68193262. 

Hvala vsem, ki ste in boste nesebično pomagali.

 
 
 
 
Objavljeno v Aktualno

Vreme

komunala

Koledar

« Oktober 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči