( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: nedelja, 04 oktober 2020

Na zaključni prireditvi Kulturne šole 2020, ki je potekala 28. septembra v Mestnem muzeju Ljubljana je direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik podelil priznanja za "Kulturna šola 2020". 

Za posebne dosežke na področju lutkovne dejavnosti je priznanje prejela tudi 2. OŠ Slovenska Bistrica.

"Redko v slovenskem šolskem prostoru najdemo lutkovne skupine, ki bi se vsako leto spogledovale z uvrstitvijo na Državno srečanje lutkovnih skupin. Lutkovna skupina Zrnca/KakOrkoli je primer odličnega kontinuiranega mentorskega dela. Skupina, ki deluje pod mentorskim vodstvom Aleša Brezočnika in Matevža Gregoriča je šolski primer uspešne povezave med osnovno šolo in kulturnim društvom. Društvo Koruzno Zrno in 2. osnovna šola Slovenska Bistrica sta v sodelovanju v okviru Lutkovne skupine Zrnca/KakOrkoli prejemnici številnih srebrnih in zlatih plaket," je JSKD zapisal ob podelitvi nagrade.


 
 
Objavljeno v Šolstvo

V Dubrovniku so se ta konec tedna judoisti borijo za točke v evropskem pokalu. Na turnirju sodeluje 98 tekmovalcev iz šestih držav. 

Na blazine je danes v kategoriji nad 100 kg stopil Vito Dragič in si priboril srebrno medaljo.

Slovenski judoisti so si uvodni dan v izbojevali pet kolajn. Z najžlahtnejšo se je ovenčal David Štarkel, ki je bil nepremagljiv v kategoriji do 60 kilogramov. Luka Tropan je v kategoriji  do 66 kg ostal tik pod odrom za zmagovalce in tekmovanje končal na 5.mestu, Žan Marković je v kategoriji do 73 kg osvojil 7.mesto, Teja Tropan pa je v kategoriji  do 52 kg ostala brez uvrstitve.

Judo klub Impol


 
 
Objavljeno v Šport

V Dubrovniku se ta konec tedna judoisti borijo za točke v evropskem pokalu. Na turnirju sodeluje 98 tekmovalcev iz šestih držav. Slovenski judoisti so si uvodni dan v izbojevali pet kolajn.

Z najžlahtnejšo se je ovenčal David Štarkel, ki je bil nepremagljiv v kategoriji do 60 kilogramov. Luka Tropan je v kategoriji  do 66 kg ostal tik pod odrom za zmagovalce in tekmovanje končal na 5.mestu, Žan Marković je v kategoriji do 73 kg osvojil 7.mesto, Teja Tropan pa je v kategoriji  do 52 kg ostala brez uvrstitve.

Od Bistričanov bo danes v Dubrovniku najvišje meril Vito Dragič v kategoriji nad 100 kg.

Judo klub Impol


 
 
Objavljeno v Šport

Včeraj je na Ptuju potekalo tekmovanje v judu za pokal Ptuja v starostni kategoriji starejših dečkov in deklic. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci Judo kluba Impol in osvojili naslednje rezultate:

Žiga Pivec je zmagal v kategoriji do 46 kg
Anže Golob je zmagal v kategoriji do 50 kg
Andraž Gaber je zmagal v kategoriji do 66 kg
Boštjan Potočnik je osvojil drugo mesto v kategoriji do 60 kg
Zoja Podgoršek pa tretje mesto v kategoriji do 52 kg

Judo klub Impol


 
 
Objavljeno v Šport
Sobota prinesla veselje v KK Impol, obe ekipi v gostovanju osvojili 2 točki.
Ob 16.uri se je v dvorani tabor Tabor v Mariboru odvijal derbi med žensko ekipo KK Miklavž in KK Impol. Tokrat so 2 točki osvojile KK Impol, in sicer za 218 kegljev in z rezultatom 3207 (Maja Plavčak 549 kegljev, Špela Kunčič 480 kegljev, Petra Pečovnik 541 kegljev, Barbara Jurančič 580 kegljev, Lucija Kunčič/Vesna Pečovnik 521 kegljev in Ksenija Detiček 536 kegljev). Moška ekipa pa je iztržila 2 točki pri domačinu KK De Vesta za 63 kegljev, z rezultatom 3138 (Danijel Papotnik 517 kegljev, Marko Topolšek 525 kegljev, Zmago Tkavc 506 kegljev, Primož Topolšek 561 kegljev, Sašo Papotnik 493 kegljev in Tadej Topolšek 536 kegljev).
Obe ekipi trenutno zasedata 2.mesto po štirih odigranih tekmah. Naslednjo soboto, 10. 10. 2020 obe ekipi igrata tekme na domačem kegljišču, in sicer ženska ekipa igra s KK Ljubelj iz Tržiča ob 13.uri, ob 17.uri pa bo moška ekipa poskušala premagati KK Dormeo. 
Vesna Pečovnik
 
 
Objavljeno v Šport

Kety Emmi Bistrica – Dravinja 4:2 (2:0)

Slovenska Bistrica, športni park v Slovenski Bistrici, gledalcev 200. Sodniki: Gergič, Karmel, Perger.

Strelci: 1:0 Šlak (21.), 2:0 Korošec (30.), 2.1 Poljanec (48.), 2:2 Poljanec (54.), 3:2 Šlak (56.), 4:2 Šlak (72.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek,

Martinčič, Šlak, Kovačič.

Trener: Simon Dvoršak

Sebastjan Šlak je zablestel, ko je bilo najbolj potrebno in s hattrickom odločil zmagovalca sosedskega derbija, ki je zaznamoval 7. krog v 3. SNL vzhod.

V odličnem srečanju smo videli kar šest zadetkov. Nogometaši Kety Emmija so povedli v 21. minuti, ko je po podaji z desne strani z volejem prvič zadel Šlak. V 30. minuti se je za strel odločil Alen Korošec in z 20 metrov z leve strani neubranljivo poslal žogo v levi kot gostov ter postavil končni izid prvega polčasa.

Gostje so v drugi polčas krenili na vse ali nič in že v 48. minuti izkoristili zmedo v bistriškem kazenskem prostoru, kjer se je najbolje znašel Jan Poljanec ter dosegel svoj prvi zadetek na srečanju. Tekma se je razživela, zmedeni gostitelji pa so si kmalu privoščili nov spodrsljaj, potem ko je po predložku z desne strani najvišje skočil znova Poljanec. Zdelo se je sicer, da je šlo za prekršek, vendar je piščalka mariborskega sodnika Gergiča ostala nema. Le dve minuti kasneje so se bistriški nogometaši veselili še tretjič. Žan Kovačič je z leve strani je poslal visok predložek na drugo vratnico, Šlak pa je zadel levi spodnji kot nemočnega vratarja Dravinje Gregorja Finka. Konjiški nogometaši so imeli lepo priložnost za izenačenje v 65. minuti, a je strel Žan Ramšaka končal mimo leve vratnice in Bistričani so si lahko oddahnili. Srečanje je dokončno odločil Šlak s svojim tretjim zadetkom. Z desne strani je stekla podobna akcija kot pri tretjem zadetku Bistričanov, le podajalec je bil Jaša Martinčič. Šlaku ni bilo težko še v tretje zadeti mreže igralcev Dravinje in svoji ekipi priskrbeti nove tri točke.

Po 7 odigranih krogih imajo bistriški nogometaši še vedno popoln izkupiček in z 21 točkami  prepričljivo vodijo na lestvici.

Napisal: Damijan DRAME

 
Objavljeno v Šport

Vreme

komunala

Koledar

« Oktober 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči