( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 11 november 2020

1, 11.11.2020 11:55

Umrl je Marjan Štimec

Javni zavod za šport Slovenska Bistrica je sporočil, da je v 70. letu starosti je umrl direktor zavoda za šport, nekdanji atletski rekorder, trener in športni delavec Marjan Štimec.

Kot tekmovalec je Marjan Štimec v članski konkurenci sedemnajstkrat osvojil naslov slovenskega prvaka v suvanju krogle, v tej disciplini je bil slovenski rekorder skoraj dve desetletji. Po tekmovalni karieri se je posvetil treniranju, 17 let je treniral tudi olimpijca Mirana Vodovnika, ki je še sedaj slovenski rekorder v suvanju krogle.

Štimec je dolga leta uspešno vodil tudi atletski klub v Slovenski Bistrici in miting v tem mestu, s katerim se tradicionalno začenja članska atletska sezona pri nas, popeljal na visoko raven izvedbe.

Pod njegovim vodenjem je zavod za šport močno izboljšal športno infrastrukturo v Slovenski Bistrici. Za svoje delo v atletiki je leta 2014 prejel zlato plaketo AZS.

Bil je tudi dolgoletni starešina Lovske družine Laporje, prav tako pa je bil vrsto let dejaven tudi v lokalni politiki.

Marjan Štimec je umrl zgodaj zjutraj, potem ko je bil zaradi težav s pljuči oz. poteka bolezni covid-19 zadnje tedne v umetni komi. 

 
 
Objavljeno v Aktualno

Občani, ki obdelujejo svoje vrtičke med dvorano Bistrica in Zdravstvenim domom, bodo morali do pomladi svoje pridelke z vrtov pospraviti. Občina Slovenska Bistrica namreč namerava prihodnje leto tam postaviti t. i. zeleno parkirišče, ki bo pokrilo potrebe po parkirnih prostorih Zdravstvenega doma in Dvorane Bistrica.

Objavljeno v Aktualno
Bottom add

Poišči