( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 16 november 2020

Turistično društvo Viničar Zg. Polskava je bilo ustanovljeno 26. 11. 2010. Desetletnico obstoja so nameravali proslavljati vse leto 2020 s poudarjenim tempom in obogatenimi vsebinami dogodkov. Žal je tudi njim koronavirus prekrižal načrte. Kljub temu pa jim je uspel velik podvig, ki so si ga kot cilj zadali pred tremi leti.
Njihova članica Marija Markič je v tem času obiskala več kot štirideset starejših krajanov in z njimi opravila pogovore o preteklem življenju na Zg. Polskavi. Nekateri so svoje zgodbe zapisali sami, nekatere je zapisala ona, nekaj pa je vzetih iz raznih časopisov.
Sama je raziskovala tudi bolj oddaljeno preteklost kraja in delo naše KS od njenega nastanka naprej. Pri tem delu sta ji znatno pomagala tudi člana našega društva - Franci Padežnik s fotografijami in Petra Borec z vnosom besedil v računalnik. Besedilo je lektorirala Duška Kancler.  Vsi so svoje delo opravili brezplačno.
Tako je nastala knjiga z naslovom »Moja, tvoja, naša zgodba«. Zagotovo boste zvedeli veliko zanimivega o Zg. Polskavi in njenih ljudeh.
Založnik knjige je Zavod za Kulturo Slovenska Bistrica.
 
Knjigo po ceni 20€ lahko kupite na sedežu društva (Gostišče Golob, Bukovec 1, Zg. Polskava) po predhodni najavi:
Manica Kramberger 041 833 860
Dominik Golob 031 235 044
 
 
Objavljeno v Kultura
1, 16.11.2020 19:11

Impol na kariernem sejmu

Mestna občina Maribor je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Mladinskim kulturnim centrom Maribor in Fundacijo Prizma tudi letos organizirala Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce in srednješolce, ki zaradi pandemije covid-19 poteka v virtualni obliki.

Objavljeno v Gospodarstvo
1, 16.11.2020 16:29

Javni poziv agencije SPIRIT

SPIRIT Slovenija, javna agencija je danes na svoji spletni strani objavila Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19

Predmet javnega poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu za čas prvega vala razglašene epidemije COVID-19 v obdobju od 12. marca do 31. maja 2020.

Do sredstev so upravičena mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge s področja gostinstva in turizma, ki so imela na dan 31. 12. 2019 v podatkovni bazi AJPES kot svojo glavno dejavnost registrirano eno izmed naslednjih SKD dejavnosti:

  • I 55 Gostinske nastanitvene dejavnosti,
  • I 56.101 Restavracije in gostilne,
  • N 79.110 Dejavnost potovalnih agencij,
  • N 79.120 Dejavnost organizatorjev potovanj,
  • N 82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj,
  • R 90.010 Umetniško uprizarjanje,
  • R 90.020 Spremljaj. dej. za umetniško uprizarjanje.

Podjetje mora za prijavo na javni poziv izpolnjevati še dva posebna pogoja, in sicer, da je v letu 2019 ustvarilo več kot 50.000 EUR prihodkov in da je imelo v povprečju minimalno 4 zaposlene v dejavnostih I 55, I 56.101, N 79.110, N 79.120, N 82.300 ter v povprečju minimalno 2 zaposlena v dejavnostih R 90.010 in R 90.020.

Upravičeni stroški so obratovalni stroški in se bodo sofinancirali v obliki pavšalnega zneska. Pavšalni znesek se bo izračunal za vsak posamezni primer in bo znašal 16,5 % celotnih odhodkov zmanjšanih za stroške dela v letu 2019, vendar največ 9.999,00 EUR.

Cilj javnega poziva je ohranitev dejavnosti in delovnih mest v gostinstvu in turizmu, lažji ponovni zagon dejavnosti po sprostitvi ukrepov zaradi epidemije COVID-19 in ohranjanje zastavljene vizije razvoja turizma v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021.

Rok za oddajo vlog

Vloge morajo biti elektronsko vložene najkasneje 26. 11. 2020 do 18.00 ure.

Način prijave

Navodila za pripravo vloge in način oddaje vloge so navedeni v pozivni dokumentaciji (3. poglavje) in javnem pozivu (14. točka).

Vlogo morate izpolniti in oddati s pomočjo spletnega obrazca, ki omogoča poenostavitev izpolnjevanja pozivnih obrazcev in prilog. Vlogo podpišete s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Prijava na javni poziv s fizičnimi dokumenti ni možna.

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi s prijavo in pojasnila k pozivni dokumentaciji so dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Več o javnem pozivu https://www.spiritslovenia.si/razpis/355.

Objavljeno v Turizem
Aneja Lončarič iz 2. b Srednje šole Slovenska Bistrica je prejela drugo nagrado na spletnem mednarodnem tekmovanju Golden voice 2020 – Malta
Med 16. in 21. oktobrom je v okviru mednarodnega festivala Performing Arts potekalo tekmovanje Golden voice, ki ga drugo leto zapored organizira Evropski center za kulturo in umetnost na Malti.
Zaradi okoliščin je tekmovanje letos potekalo kar na daljavo. Tekmovalci so bili razdeljeni v kategorije po starosti in žanru nastopajočih skladb. Aneja Lončarič je nastopila v kategoriji najstnikov med 15. in 17. letom starosti, kjer je s priredbo skladbe When we were young pevke Adele osvojila drugo nagrado v žanru World Hit/Pop.
O tekmovanju je povedala: »Rekla bi mogoče to, da je spletno tekmovanje ena nova izkušnja in lepa uvrstitev. Je potrditev za kar nekaj dela, ki sem ga vložila v izvedbo. Sem pa pogrešala prisotnost publike, ki mi ob nastopu v živo vrača pozitivno energijo«.
Aneji iskreno čestitamo in ji želimo še veliko uspehov v prihodnje.
Ana Sandrin
Objavljeno v Šolstvo
Bottom add

Poišči