( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 18 november 2020

Berete nasvete Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica

Objavljeno v Lepota in zdravje

Berete nasvete Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica

Objavljeno v Lepota in zdravje

Ker so vse dejavnosti v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica začasno ustavljene, so se odločili, da nekaj svojih preventivnih dejavnosti za zdrav življenjski slog prenesejo na splet, točneje na Youtube kanal.

Objavljeno v Aktualno

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, so po včerajšnjem testiranju danes zabeležili 4 nove okužbe pri stanovalcih druge etaže, zato so rdečo na prvi etaži razširili na del bivalne enote E in stanovalce z okužbo preselili. Trenutno je v Enoti Slovenska Bistrica 58 stanovalcev z aktivno okužbo. "Včeraj in danes sta bili zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja v UKC Maribor odpeljani dve stanovalki, ostali se razmeroma dobro počutijo in nimajo simptomov. Pri včeraj testiranih zaposlenih je bila okužba ugotovljena pri 4 zaposlenih, kar nam zelo otežuje organizacijo dela. Pričakujemo, da se bodo v začetku naslednjega tedna lahko vrnili na delo 3 zaposleni. Vse to kaže, da se stanje okužb pri stanovalcih v Enoti Slovenska Bistrica vendarle umirja in se okužbe ne bodo širile v tolikšnem obsegu kot doslej," pojasnjuje direktorica Iva Soršak.

V Domu Poljčane so včeraj testirali 60 stanovalcev bivalnih enot 2A, 2B in 3A. "Žal je bila okužba prepoznana pri 26 stanovalcih, od tega jih bo danes 6 premeščenih v negovalno bolnišnico v Topolščico. Danes in jutri bomo v sodelovanju s koordinatorji pripravili vse potrebno za organizacijo rdeče oz. sive cone na navedenih bivalnih enotah.Jutri in v petek bomo v sodelovanju z ZD Slovenska Bistrica testirali vse stanovalce v Domu Poljčane, saj je v tem trenutku bistveno, da morebitne okužbe čim prej prepoznamo in tako preprečimo nadaljnje širjenje," je povedala Soršakova in dodala: "Stanovalce in svojce sproti obveščamo o okužbah, kakor tudi o zdravstvenem stanju stanovalcev."

Od 15 včeraj testiranih zaposlenih v Domu Poljčane sta dva pozitivna, vseh izvidov še nimajo.

"Vsi zaposleni na obeh lokacijah se resnično trudimo in delamo vse, da bi zajezili okužbo, na žalost pa ni vse v naših rokah. Virus namreč kaže vse več obrazov in toliko neznank, da jih ni mogoče sestaviti v smiselno celoto."

Vse prizadete prosijo za razumevanje in podporo.

 

Objavljeno v Aktualno

Vreme

komunala

komunala

Koledar

« November 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Bottom add

Poišči