( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: torek, 03 november 2020

1, 03.11.2020 13:45

Gasilci pomagali reševalcem

Ob 13.53 so v Ulici Pohorskega odreda v Slovenski Bistrici gasilci PGD Zgornja Bistrica pomagali reševalcem NMP Slovenska Bistrica pri prenosu obolele osebe, do reševalnega vozila.
Objavljeno v Črna kronika
Poročali smo že, da so dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica oskrbovancem Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, v enoti Slovenska Bistrica izročili pisma, s katerimi so jim želeli v teh negovotih časih polepšati dan. Danes se je nanje odzval predsednik sveta stanovalcev Aleksander Miroslav Kolenko:

"V imenu stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, Enota Slovenska Bistrica, se vam iskreno zahvaljujemo za vaše pismo spodbude, ki smo ga prejeli v teh dneh. Vsaka topla beseda, ki nas v tem kritičnem času spodbuja, da tudi mi vztrajamo, nam veliko pomeni. Že kar nekaj časa smo zaradi korona virusa dobesedno zaprti med štiri stene našega, sicer toplega doma, da bi se obvarovali pred to zahrbtno boleznijo. Res nam ni lahko, vendar ob zavedanju, da je to praktično edini način, da se obvarujemo, vztrajamo. Rezultat tega je, da se naš dom doslej ni znašel na seznamu domov, ki so v preteklosti in danes doživljajo žalostne pretrese z množico obolelih in umrlih. Zaposleni v domu in vodstvo zavoda vlagajo nadčloveške napore, da ohranjamo stanje, ki v največji možni meri onemogoča vnos v dom. Seveda se lahko zgodi, da bomo kljub vsemu soočeni z resnejšo krizo, verjamemo pa, da jo bomo na koncu premagali.
Profesorskemu zboru hvala, da ste poleg uspešnega učnega procesa in znanja vzgojili, takšne mlade osebnosti, ki znajo z človeško empatijo videti boleče rane družbe in starejših generacij, se na slednje odzivati s človeško toplino in spodbudo takrat, ko je najtežje in vsaka beseda pomeni kamenček v mozaiku upanja."

 

 
Objavljeno v Šolstvo

Iz Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica sporočajo, da so osrednja enota v Bistrici in njene krajevne knjižnice še vedno zaprte.

Osrednja knjižnica je v tem tednu zaprta zaradi obnovitvenih del - menjave oken. Dostop do gradiva je onemogočen, saj je vso gradivo zaradi del zaščiteno proti prahu.

"Sodelavke so bolniško odsotne in kader, ki je trenutno na delu, ne zadošča, da bi lahko knjižnice odprli. Močno si želimo in upamo, da bomo naslednji teden odprli vsaj nekaj naših knjižnic. Razumemo veliko željo in potrebo bralcev po knjižničnem gradivu, še posebej zdaj v tem času. Zaenkrat so na voljo le knjige v elektronski obliki, ki si jih lahko bralci izposodijo preko Biblosa. Tudi vračanje gradiva ni mogoče. Ustavljeno je pošiljanje opominov in zamudnine ne tečejo, kar pomeni, da za izposojeno gradivo ne bodo nastali stroški. Uporabnike prosimo, naj spremljajo naša obvestila na spletni strani knjižnice www.kjv.si in na FB strani knjižnice," v sporočilu za javnost sporoča direktorica Knjižnice Josipa Vošnjaka Patricija Breznikar.

 

Objavljeno v Obvestila

Vreme

komunala

komunala

Koledar

« November 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Bottom add

Poišči