( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 04 november 2020

Trenutni časi terjajo od nas nenehne prilagoditve in spremembe. Mnoge storitve so se tako preselile na splet. Njihova uporaba pa od nas zahteva novo znanje in veščine, ki največkrat vključujejo uporabo računalniške tehnologije.
 
Ljudska univerza Slovenska Bistrica zato organizira spletni študijski krožek Naučimo se uporabljati elektronske storitve. Cilj krožka je vzpostavitev in uporaba elektronske pošte, elektronska komunikacija z banko, prejemanje, odpiranje in plačevanje položnic na sodoben način ali katere druge cilje, ki jih boste določili skupaj z mentorjem.
Na krožku se boste naučili uporabljati elektronske storitve na računalniku in mobilnih napravah.
Mentor in izvajalec krožka je Franci Lajovic.
Pogoja za udeležbo na krožku sta osebni računalnik in osnovno računalniško znanje.
Tečaj bo 24. novembra ob 16.00.
Za več informacij in prijavo pišite ali pokličite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 314 811.
 
Objavljeno v Šolstvo

V bistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane vsak dan skrbno spremljajo epidemiološko zdravstveno stanje svojih varovancev.

Tako so jih včeraj testirali 37, od tega 35 stanovalcev iz sive cone v drugem nadstropju in dva iz prvega. Pri tem so ugotovili, da so trije stanovalci pozitivni, dva iz sive cone in en stanovalec iz prvega nadstropja. Ker so okužbo ugotovili v prvem nadstropju, bodo danes testirali vseh 59 stanovalcev iz tega nadstropja in vse zaposlene, ki v tem nadstropju delajo.

Vse tri danes ugotovljene okužene so nemudoma premestili v rdečo cono, kjer je je trenutno nameščenih vseh 11 okuženih stanovalcev. Ena okužena stanovalka je na zdravljenju v UKC Maribor, trije okuženi zaposleni pa so doma v karanteni.

 
Objavljeno v Aktualno
1, 04.11.2020 07:02

Motena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu v TOREK, 3. NOVEMBRA 2020, motena dobava pitne vode z možnostjo pojava motnosti vode za odjemalce v delu naselja Laporje. 
​V primeru pojava motnosti pitne vode je potrebno prekuhavanje.
Navodila NIJZ za prekuhavanje vode
Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje.

 
Objavljeno v Obvestila
Bottom add

Poišči