( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: petek, 06 november 2020

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v enoti v Slovenski Bistrici, so tudi danes potrdili novo okužbo. Tako imajo zdaj 16 okuženih stanovalcev in 3 zaposlene. Bolnica, ki je morala zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja v UKC Maribor in se je med tem njeno stanje izboljšalo, pa se je odločila, da se za zdaj ne vrne v dom, ampak bo nekaj časa ostala pri družini doma.

Objavljeno v Aktualno
1, 06.11.2020 14:08

Topel obrok za vse šolarje

Občina Slovenska Bistrica obvešča, da bo v sodelovanju z osnovnimi in srednjo šolo vobčini zagotovila brezplačen topel obrok (dijaško malico) oziroma kosilo za socialno ogrožene učence in dijake.
Prav tako bosta topel obrok oziroma kosilo na voljo tudi vsem učencem, ki bi kosilo potrebovali in ga plačali.

"Naslednji teden, ko se bo pouk odvijal od doma, morajo šole skupaj z občinami učencem iz socialno šibkih družin zagotoviti topel obrok. Zato smo šolam naložili, naj ugotovijo pri starših, koliko otrok bi želelo hrano prevzemati v šolah. Mi smo ponudbo razširili tudi na tiste otroke, katerih starši to želijo, ker jim zaradi službenih obveznosti prehrane ne morejo zagotavljati. Oddaljenim otrokom bomo zagotovili tudi prevoz hrane na dom. Koliko otrok bo potrebovalo hrano za zdaj še ni jasno, izkristaliziralo se bo do ponedeljka. Otroci pa bodo morali hrano v šoli prevzeti in jo odnesti domov, saj ministrstvo priporoča, da se otroci naj ne bi združevali v jedilnicah," pojasnjuje podžupan Stanislav Mlakar. 

Starše prosijo, da se za vse podrobne informacije obrnejo na šole, ki jih obiskujejo njihovi otroci.

 
Objavljeno v Obvestila
1, 06.11.2020 12:19

Občina vabi prostovoljce

Občina Slovenska Bistrica poziva vse zdrave občanke in občane, ki so pripravljeni nuditi pomoč pri dostavi hrane in zdravil starejšim, ki nimajo svojcev, in obolelim, ki nimajo možnosti oskrbe s hrano in nujnimi zdravili, naj se javijo na elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prav tako pozivajo tudi zdrave občanke in občane, ki so pripravljeni pomagati pri opravljanju pomožnih del v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota v Slovenski Bistrici, naj se javijo na elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Prostovoljce prosijo, naj v pošti pripišejo kontaktne podatke in vrsto pomoči, ki bi jo želeli opravljali.

 
Objavljeno v Obvestila
1, 06.11.2020 08:37

V Žolgarjevi gorelo vozilo

Ob 16.55 je na parkirnem prostoru pred trgovino Spar v Žolgarjevi ulici v Slovenski Bistrici zagorelo v motorju osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so pogasili požar, zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator v vozilu.

Objavljeno v Črna kronika

Vreme

komunala

komunala

Koledar

« November 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Bottom add

Poišči