( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: sreda, 17 februar 2021

Po Sloveniji so lani uvedli pilotni sistem Ministrstva za zdravje dolgotrajne oskrbe starejših na domu. V Slovenski Bistrici se projekt, katerega nosilca sta Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane in Zdravstveni dom Slovenska Bistrica, imenuje Dom-doma in je nastanjen v prostorih bivšega Granita. Njegova osrednja naloga je zagotavljanje integrirane oskrbe starejših v družbi ter možnost njihovega čim daljšega samostojnega bivanja v domačem okolju. 

Objavljeno v Zdravstvo

Konec oktobra lani je Komunala Slovenska Bistrica uvedla aplikacijo PRIJAVI NAPAKO za prijavo napak na javni razsvetljavi, s katero so močno skrajšali čas za popravila. Aplikacija je podprta z naprednim programom za upravljanje in vzdrževanje javne razsvetljave.

Objavljeno v Okolje
0, 17.02.2021 12:57

Danes spet prometna nesreča

Uprava za zaščito in reševanje poroča o prometni nesreči, ki se je ob 13.39 zgodila v Zgornjem Prebukovju. Na kraj nesreče so pohiteli gasilci in reševalno vozilo.

V prometni nesreči osebnega vozila se je poškodovala ena oseba. Gasilci iz PGD Slovenska Bistrica so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, z vpojnimi sredstvi posuli po izteklih motornih tekočinah, odklopili akumulator in vozilo odstranili s ceste.

Objavljeno v Črna kronika

Vreme

komunala

komunala

Bottom add

Poišči