( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: torek, 09 februar 2021

Turistično gostinska zbornica Slovenije je letos prvič pripravila tekmovanje Naj krof Slovenije 2021. Na natečaj se je prijavilo 33 udeležencev iz vse Slovenije, krofe pa so strokovni komisiji poslali po hitri pošti. Ponudniki so uporabili veliko domišljije in ustvarili različne krofe, za polnilo so uporabili klasično marelično marmelado, pa tudi oljčno marmelado, žajbljev karamel, suho sadje s skuto ter skuto s smetano, so zapisali na zbornici.

Objavljeno v Aktualno
0, 09.02.2021 17:02

Iz črne kronike

S PU Maribor so sporočili, da so včeraj 65-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je najprej pravilno peljal po avtocesti iz smeri Frama proti Slovenski Bistrici, potem pa je v bližini izvoza Slovenska Bistrica sever obrnil in zapeljal v napačno smer proti Framu, do počivališča Polskava, kjer je vozilo ustavil na odstavnem pasu, odvzeli vozniško dovoljenje, na sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog. Preizkus alkoholiziranosti ni pokazal vinjenosti. 

Nekaj minut po 12. uri pa se je včeraj na bistriškem Pohorju poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Maribor so jo oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Maribor.

Objavljeno v Črna kronika

Potem ko so danes spet odprte trgovine in so se otroci vrnili vrtce in učenci prve triade v šole, imajo v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica gnečo za testiranje.

Objavljeno v Aktualno

Danes ob 9. uri so se pred šolo zbrali dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica in izrazili svoje nezadovoljstvo glede vladnih ukrepov in šolanja na daljavo. 

Objavljeno v Aktualno

Vreme

komunala

komunala

Bottom add

Poišči