( ISSN 2738-5760 )

Šport

Prispevki filtrirani po datumu: petek, 28 maj 2021

Marjan Štimec se je rodil 3. 4. 1951 v Laporju. S športom se je začel ukvarjati že pri 8. letih, sprva je kot vsi laporski dečki igral nogomet, košarko in odbojko na vaškem igrišču. Za suvanje krogle ga je navdušil oče, ki je bil v mladih letih prav tako mnogobojski atlet in ga je vzgajal v športnem duhu.

Objavljeno v Znani obrazi
0, 28.05.2021 13:21

Policisti ujeli migrante

Včeraj popoldan so policisti na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica prijeli tri državljane Maroka, za katere so ugotovili, da so včeraj, v nočnih jutranjih urah, nedovoljeno vstopili v Slovenijo iz Madžarske.

Prevažali so se skriti na podvozju neznanega tovornega vozila. Ker so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, so vse prepeljali v Azilni dom, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Objavljeno v Črna kronika

Na pobudo ponudnikov s Pohorja in ob podpori Zavoda za turizem Maribor smo v okviru Partnerstva za Pohorje organizirali B2B srečanje, kjer so se med seboj predstavili ponudniki nastanitvenih kapacitet na Pohorju, turistične agencije in vodilne destinacije ter se dogovorili za morebitna poslovna sodelovanja.

Objavljeno v Turizem

Na včerajšnji 14. redni seji občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica so svetniki obravnavali 19. točk dnevnega reda. Sprejeli so vse predlagane sklepe. Med pomembnejšimi točkami pa je bil zaključni račun občine za lani in imenovanje dveh novih direktorjev – direktorja Zavoda za šport Boštjana Fridriha in direktorja RIC-a Tomaža Repnika.

Objavljeno v Aktualno

Cvetka Sokolov je mladinska in otrška pisateljica in pesnica. Redno objavlja v literarnih revijah za otroke Ciciban in Cicido. V okviru praznovanja naše in vaše Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica smo vas povabili na spletni literarni večer. 25. maja praznujemo dan knjižnice in na predvečer praznovanja smo gostili izjemno prijetno sogovornico in avtorico otroške in mladinske literature Cvetko Sokolov. Z njo se je pogovarjala Mojca Plaznik Plavec.

Objavljeno v Kultura

Atletsko društvo Slovenska Bistrica bo letos že enaindvajsetič organiziralo tradicionalni Mednarodni atletski miting »Slovenska Bistrica 2021« ter Stepišnikov memorial v metu kladiva in prvič tudi memorial Marjana Štimca v suvanju krogle. Miting predstavlja začetek tekmovalne sezone in je z odlično organizacijo in dobrimi tekmovalnimi pogoji postal  ena najbolj odmevnih in priljubljenih atletskih prireditev v Sloveniji. Na njem nastopajo atleti vseh starostnih kategorij iz Slovenije in tujine. Nastopilo bo kar nekaj zvenečih imen evropske in svetovne atletike ter večina najboljših slovenskih atletov. Nastopili bodo tudi vsi najboljši domači atleti. Pričakujemo nastope približno 300 atletov in atletinj iz dvanajstih držav.

Objavljeno v Šport

 komunala

Vreme

komunala

Koledar

« Maj 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Bottom add

Poišči