( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: petek, 07 maj 2021

Tedenski Bistričan.si ponuja aktualne novice iz Bistrice in njene okolice – od klasičnih novic iz šolstva, gospodarstva, zdravstva, turizma, črne kronike – do novic iz sveta športa, kulture, družabnega življenja, do obvestil javnih gospodarskih družb, nasvetov in malih oglasov. Prav tako predstavljamo zanimive točke naravne in kulturne dediščine v občini. Izhaja vsak petek, pošljemo pa vam ga lahko tudi v e-poštne nabiralnike. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Se beremo - od petka do petka!

Objavljeno v Tednik

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da obravnavajo tatvino golobov v Slovenski Bistrici. Zaradi preiskave, ki je še v teku, podrobnosti ne razkrivajo, lastnik pa naj bi bil oškodovan za več tisoč evrov.

 
Objavljeno v Črna kronika

Zveza kulturnih društev Slovenije in revija Primus vas vljudno vabita, da s pesniško besedo ovekovečite svoj domači kraj in sodelujete na literarnem natečaju Republika SloVERZija, kjer so dovoljene, pravzaprav zaželene, vse barve in vsi odtenki. Naj kraj vaših prvih korakov, besed in verzov, ki vas je izoblikoval in (usodno) zaznamoval, postane prizorišče lirskega, epskega, nostalgičnega, ideal(izira)nega, romantičnega, realističnega, futurističnega, satiričnega, komičnega, tragičnega, rimanega ali nerimanega dogajanja …, predvsem pa kraj, v katerega se bodo bralci vedno znova vračali.

Objavljeno v Kultura
0, 07.05.2021 10:23

Motena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del, prekinitev dobave pitne vode v PETEK, 7. maja 2021, od 8. do predvidoma 13. ure za odjemalce dela Ulice Lackove čete in dela Grajskega trga v Račah.

Objavljeno v Obvestila

Po enoletnem premoru bomo v Sloveniji vnovič gostili pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji. Letošnjo dirko bomo lahko spremljali od 9. do 13. junija 2021, tudi tokrat s prenosom na Televiziji Slovenija ter na mednarodni televizijski mreži Eurosport. Dirka bo dolga dobrih 800 km, že prva etapa pa je speljana tudi skozi Slovensko Bistrico. Ta se bo začela na Ptuju in končala v Rogaški Slatini. ‘Leteči cilji’ bodo v Lenartu, Šentilju, Zgornji Kungoti, Slovenski Bistrici in Šmarju pri Jelšah.

 

 
Objavljeno v Šport

Knjižnica Josipa Vošnjaka je ob letu Josipa Jurčiča pripravila razstavo, ki si jo lahko ogledate v prostorih osrednje knjižnice v Slovenski Bistrici.

Objavljeno v Kultura
Stran 1 od 2

 komunala

komunala

Koledar

« Maj 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Bottom add

Poišči