( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: petek, 10 september 2021

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs se je danes srečala s predstavniki Združenja občin Slovenije. Pogovorili so se o izvajanju občinskih in regijskih projektov v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij (DRR) in zagotavljanju sredstev programskega obdobja 2014-2020 za že potrjene projekte. Župani si želijo, da se mehanizem ohrani tudi v finančni perspektivi 2021–2027. Razpravljali so še o mehanizmih CTN (celostne teritorialne naložbe) in mehanizmu CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost) ter o prihodnosti evropske kohezijske politike.

Objavljeno v Aktualno
Ne veste kam v srednjo šolo ali naprej na študij? Vam zaradi manjkajočih znanj grozi izguba zaposlitve ali pa potrebujete pomoč pri iskanju zaposlitve? Želite izpopolniti svoje digitalne in druge kompetence? V Fundaciji za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, nudimo vrsto brezplačnih aktivnosti, ki jih lahko koristite in jih izvajamo v okviru projektov: Karierni center za mlade "VšečKAM in GREM", Štartaj kariero s potencialom, Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018 - 2022 ter drugih.
Objavljeno v TVU
Promocija storitev podjetja Implera v okviru Parade učenja 2021, ki jo organizira Ljudska univerza Slovenska Bistrica.
Objavljeno v TVU
0, 10.09.2021 15:20

Dotik, ki raste z družino

Z masažo dojenčka se starši z njim povežejo, spoznajo in ko je ta vpeljana v tedensko rutino, pomaga tako otroku kot staršem na mnogih področjih v življenju. Program masaže po metodi IAIM je podprt s strani zdravniške in znanstvene stroke in je edini uveljavljen v več kot 70-ih državah.
Joga za otroke omogoča otrokom osredotočanje nase, umiritev, s tehnikami dihanja pa otroci sproščajo razne strahove, blokade.
Objavljeno v TVU

Tudi v gospodinjstvih nastajajo odpadki, ki vsebujejo škodljive snovi. Zaradi nevarnosti okolju zahtevajo posebno pozornost. Ne smemo jih odlagati skupaj z gospodinjskimi odpadki. Zato Komunala Slovenska Bistrica vsako leto pripravi mobilno ekološko zbiralnico. Tako bo prihodnji teden organizirala odvoz nevarnih odpadkov.

Objavljeno v Okolje
Predstavitev knjižnice in njenih dejavnosti na stojnicah pred knjižnico, Stepišnikova bukvarnica, projekti, izdane knjige … Vse to in še več vam bomo predstavili na naši stojnici, kjer boste dobili tudi vse informacije, ki jih boste želeli. Potekalo bo tudi individualno izobraževanje za uporabnike virtualne knjižnice Cobiss+ in mCobiss, zato nikar ne pozabite doma svojega pametnega telefona.
Objavljeno v TVU
Stran 1 od 2
Bottom add

Poišči