( ISSN 2738-5760 )

Prispevki filtrirani po datumu: sobota, 04 september 2021

V letu 2021 se je Knjižnica Josipa Vošnjaka prvič pridružila bralno spodbujevalnemu projektu Poletavci, katerega nosilec je Mestna knjižnica Ljubljana. Projekt je leta 2014 prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY. Pri projektu sodelujejo od 7 do 12 let stari otroci, ki so v juliju in avgustu brali 30 dni po 30 minut.

Objavljeno v TVU

V Kranju ta konec tedna poteka tekmovanje za svetovni pokal v težavnosti športnega plezanja. Med 106 tekmovalci na startu je bilo tudi 18 Slovencev, od katerih bo enajsterica tekmovala v polfinalu, sedem v ženski in štirje v moški konkurenci. Med elitno člansko konkurenco je nastopila tudi članica Alpinističnega kluba Impol Lucija Tarkuš.

Objavljeno v Šport
0, 04.09.2021 08:02

Študijski krožek

Študijski krožki so majhne skupine, ki se učijo neformalno in rezultate javno predstavijo. Za udeležence so privlačni, ljudem po vsej Sloveniji so se dobro približali, saj letno potekajo v več kot 120 krajih. So priložnost za delovanje v okolju predvsem za tiste, ki težko dostopajo do učenja, a ne želijo biti pasivni. Omogočajo sodelovalno učenje, torej doživljanje in soustvarjanje v starostno heterogenI skupini, ki mora interese homogenizirati v pozitivno soodvisnost odgovornih posameznikov. Tako se čvrstijo sodelovalne spretnosti (komunikacija, spoštovanje različnosti in dogovorov) in se včasih oblikuje tudi sekundarna skupnost.

Objavljeno v TVU
0, 04.09.2021 07:41

Terapija s psi

Natalie Cvikl Postružnik je gorivo portala in revije navdihni.me, ki je v življenju bila na različnih delovnih področjih, vedno pa je delala kot stik z javnostjo. Predvsem je ženska, mama, žena in hčera. Trenutno uživa v poslanstvu poslovne coachinje, kot edina v Sloveniji certificirana za delo s konji in psi, ter v vodenju različnih mednarodnih projektov.

Objavljeno v TVU

V sredo, 15. septembra, Ljudska univerza Slovenska Bistrica organizira 26. Parado učenja, slovesen sprevod po kraju s številnimi lokacijami. Na teh lokacijah bodo podizvajalci obiskovalcem parade predstavili svojo dejavnost in možnosti, kako si z znanjem izboljšati življenje. Pri postavitvi in pospravljanju stojnic bo pomagala Komunala Slov. Bistrica.

 

Objavljeno v TVU
0, 04.09.2021 07:17

S police na polico

V času korone se je knjižnično gradivo težje izposojalo, ali pa kjnig, ki smo jih želeli brati, zaradi daljših izposojevalnih dob nismo mogli dobiti. Na ljudski smo sodelavke zažele med sabo izmenjevati knjižnično gradivo.Trend takšne izposoje nadaljujemo tudi zdaj. Zanimiva knjiga je vedno odlična tema za pogovor.

Objavljeno v TVU
Bottom add

Poišči