( ISSN 2738-5760 )

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do they eiusmod tempor incidi dunt ut labore et dolore magna aliquat enim ad minim veniam ad minim veniam.

0, 03.03.2021 09:05

Motena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo bo zaradi prevezave novega vodovodnega cevovoda, prekinitev dobave pitne vode v sredo, 3. marca 2021, od 8. do predvidoma 15. ure za odjemalce naselja Strug. 
Priporočamo, da pred prvo uporabo pitne vode opravite izpiranje interne instalacije tako, da na vseh iztočnih mestih pustite vodo teči tako dolgo, da se pitna voda ponovno zbistri. V primeru pojava motnosti pitne vode je potrebno prekuhavanje.

Navodila NIJZ za prekuhavanje vode
Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje.

 

Občina Slovenska Bistrica razpisuje nepovratna finančna sredstva za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja za leto 2021 v višini 58.000,00 EUR po shemi državne pomoči v kmetijstvu, skladno z Uredbo komisije, in sicer za:

1. Pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih  gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo in pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov na kmetiji, in sicer za posodabljanje kmetijskih gospodarstev in urejanje kmetijskih zemljišč in pašnikov.

2. Pokrivanje operativnih stroškov cestnega tovornega prometa iz odročnih krajev.

Več informacij je na voljo na spletni strani občine.

0, 03.03.2021 08:05

Poostrene meritve hitrosti

Slovenskobistriški Medobčinski inšpektorat in redarstvo bo izvajal meritve na občinskih cestah in na odsekih državnih cest v naseljih na območju občine Slovenska Bistrica. Meritve hitrosti bodo izvajali predvsem na odsekih cest, kjer potekajo šolske poti, ali so bile podane pobude oziroma zahteve po namestitvi hitrostnih ovir, zaradi pogostih prekoračitev hitrosti, so objavili na spletni strani občine Slovenska Bistrica.

0, 02.03.2021 16:51

Gorela je trava

Ob 11.49 so v naselju Gladomes, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Zgornja Bistrica posredovali, kjer je občan kuril suho travo. Ogenj, ki je ušel izpod nadzora so omejili in pogasili, pogorelo je okoli 1000 kvadratnih metrov suhe trave.

V zadnjih dneh se je zaradi toplega in suhega vremena začela povečevati možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju v večjem delu države, poudarjajo pri Agenciji RS za okolje in prostor (Arso). Podobno vreme se bo še nadaljevalo, zato v prihodnjih dneh pri uporabi ognja na prostem in v naravnem okolju svetujemo previdnost, zlasti pri kmetijskih opravilih. Prižgali so rumeni alarm za vso državo, kar pomeni, da je treba biti pozoren.

V kamnolomu v Cezlaku nad Oplotnico že 130 let lomijo ta pohorski naravni kamen. V 19. stoletju je s pridobivanjem začel kmet Cezlak. Leta 1891 je z dovoljenjem Windischgrätzov počistil pobočje in začel lomiti kamen. Leta 1905 so upravljanje kamnoloma prevzeli Windischgrätzi, ki so do leta 1910 naredili prve geološke raziskave. V tem času so zgradili ozkotirno železnico do nekaj kilometrov oddaljene Oplotnice ter elektrarno na enosmerni tok. Windischgrätzi so kamnolom upravljali do leta 1919, ko ga je odkupil Nemec Erlich.

Komunala Slovenska Bistrica je končala strokovni obrez dreves v parku pred graščino na Zgornji Polskavi. Gre za enega najstarejših gabrovih drevoredov v tem delu Evrope.

Pri opravljanju del in nalog v času od 7.00 ure dne 22. 2. 2021 do 7.00 ure dne 1. 3. 2021, smo policisti tukajšnje policijske postaje obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Danes je na Ptuju potekalo Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za člane in mlajše mladince.

Zala Veber je prvič tekmovala v kategoriji mlajših mladink.
Z novim osebnim rekordom, 29,70 m, je osvojila 7. mesto.

 

0, 26.02.2021 15:49

Javni razpis

 Občina Slovenska Bistrica je v letošnjem proračunu zagotovila 4.300 evrov za sterilizacijo in kastracijo lastniških mačk. 

0, 26.02.2021 15:10

Najboljše pizze v mestu

Najboljše pizze v mestu vam pripeljejo tudi na dom. Pokličite jih na telefon (041 423 427) ali obiščite na Čopovi 9 v Slovenski Bistrici.
 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hisabe41/bistrican.si/templates/darpan/html/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Stran 1 od 87

Vreme

komunala

komunala

Bottom add

Poišči