( ISSN 2738-5760 )

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do they eiusmod tempor incidi dunt ut labore et dolore magna aliquat enim ad minim veniam ad minim veniam.

V soboto, 7. avgusta, bo od 9.00 do 11.00 v Lipovem drevoredu ob stadionu v Slovenski Bistrici Festival Dojiva se.

Začetki fotografije segajo daleč v preteklost. Ljudje so si že od nekdaj želeli, da bi lahko določen trenutek ujeli v sliko, ki bi obstala za vekomaj. Želja se je iz nekdaj neverjetnega in prek številnih poskusov razvila v umetnost in v industrijo. Z izrazom fotografija opisujemo celoto postopkov, s katerimi brez čopiča ali svinčnika naredimo trajne podobe na materialu. Hiter razvoj fotografije se je začel šele v 19. stoletju.

Ob svetovnem dnevu dojenja, 2. avgustu, znova poteka festival Dojiva se. Festival se odvija z različnimi aktivnostmi v prvem tednu avgusta, v kar dvaindvajsetih krajih po Sloveniji, in pri tem sodeluje tudi naša knjižnica.

Bistriški policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri je motorist utrpel hujše telesne poškodbe. 64-letnik je proti večeru, na območju PP Slovenska Bistrica padel, potem ko je zapeljal izven vozišča, saj naj bi mu na vozišče skočil zajec. 

 

Izgradnja javne kanalizacije na Zgornji Polskavi je v polnem teku. V okviru projekta se gradi fekalna kanalizacija z odcepi za hišne priključke, ki se izvedejo izven cestišča. Izgradnja teh je strošek gospodinjstev. Kako to izvesti in o načinu priključevanja na javni kanalizacijski sistem oziroma na odcep za hišni priključek jih obvešča Komunale Slovenska Bistrica.

Bralka nas je obvestila o drzni tatvini v blokovskem naselju na Partizanski cesti. Neznani storilci so avtomobil dobesedno izpraznili. O dogodku smo povprašali na policijo.

Krajevna skupnost Zg. Polskava obvešča, da bo v petek, 30. julija, med 9.00 in 12.00 zaradi prestavitve vodovodne cevi ob izgradnji kanalizacije na vodovodnem sistemu Zg. Polskava prihajalo do motene oskrbe s pitno vodo na območju naslednjih ulic: dela Mariborske ulice, Gubčeve, Prežihove, Gregorčičeve, Kettejeve, Aškrčeve, Ul. Pohorskega odreda, Pohorske, Gaberniške, Javerniške in Ulice ob gozdu.

0, 28.07.2021 09:23

Prekinjena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi urgentnega popravila okvare na vodovodnem cevovodu, prekinitev dobave pitne vode v SREDO, 28. julija 2021, od 10. do predvidoma 14. ure za odjemalce Trubarjeve in Tavčarjeve ulice ter dela Ptujske ceste na Pragerskem in naselja Spodnji Gaj pri Pragerskem.

0, 28.07.2021 06:40

Prekinjena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem cevovodu, motena oskrba s pitno vodo v SREDO, 28. julija 2021, od 8.30 do predvidoma 11. ure za odjemalce dela naselij Dežno pri Makolah (h.št. 1-9), Spodnja Sveča in dela Koritno (pri Majšperku).

Impol razpisuje štipendije za šolsko leto 2021/22, in sicer 15 kadrovskih štipendij za program metalurški tehnik na Srednji šoli Slovenska Bistrica, 2 kadrovski štipendiji za program inženirstvo materialov (NTF LJ), 2 kadrovski štipendiji za program strojništvo (UN MB) in eno kadrovsko štipendijo za program računalništvo in informacijske tehnologije (UN MB). Rok prijave za pridobitev štipendije je 1. avgust 2021 (MT), 1.september 2021 (ostalo).

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hisabe41/bistrican.si/templates/darpan/html/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Stran 1 od 130

Vreme

komunala

Bottom add

Poišči