( ISSN 2738-5760 )

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do they eiusmod tempor incidi dunt ut labore et dolore magna aliquat enim ad minim veniam ad minim veniam.

Skupina Impol se je odločila, da najboljšemu ponudniku proda počitniške kapacitete na Treh Kraljih, so zapisali v svojem časopisu Metalurg.

Delavci Komunale Slovenska Bistrica so skupaj z Medobčinsko gospodarsko službo danes zgroženi našli kupe vreč odpadkov na slovenskobistriškem pokopališču, ki seveda tja ne spadajo.  

S-Factor je festival kratkih videov, v katerih nastopajo in pri izdelavi katerih sodelujejo osebe s posebnimi potrebami. Je projekt, ki promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi uprizoritvene umetnosti in izdelovanje filmov. Glavni poudarek projekta je na videu kot orodju inkluzije – s predstavitvijo izdelanih videov v javnosti širimo zavedanje o zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami. Na letošnjem, že 4. festivalu, katerega zaključek bo 27. maja, s svojim videom sodelujejo tudi učenci Osnovne šole Minke Namestnik - Sonje.

Kadar dež poljubi sonce je projekt, ki so ga vsak iz svojega mehurčka, a s skupnimi močmi, ustvarili učenci in učitelji OŠ Minke Namestnik-Sonje iz Slov. Bistrice. Na glasbo lokalne skupine Jebe'la cesta (pesem Greva proč) je ob razmišljanju učencev o mavrici nastalo besedilo pesmi. Video sodeluje na letošnjem festivalu S-Faktor, zanj pa lahko glasujete na tej povezavi

 

Poiskali smo pojasnilo, kako do potrdila o cepljenju oziroma do potrdila o prebolelosti covida-19.

Konec aprila je Svet Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica objavil razpis za direktorja. Na četrtkovem zasedanju je obravnaval edino prispelo prijavo dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Tomaža Repnika. Ta je izpolnjeval vse pogoje iz razpisa, zato ga je svet zavoda imenoval za direktorja za prihodnja 4 leta. Potrditi ga mora le še občinski svet občine Slovenska Bistrica, ki bo predvidoma zasedal konec maja.

Konec aprila je Svet Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica objavil razpis za direktorja, nanj se je edini prijavil dosedanji vršilec dolžnosti direktorja Boštjan Fridrih. Svet zavoda je zasedal včeraj in Fridriha, ki je izpolnjeval vse pogoje iz razpisa, imenoval za direktorja za prihodnja 4 leta. Potrditi ga mora le še občinski svet, ki bo predvidoma zasedal konec maja.

V spletni tržnici Jemdomače.si lahko najdete raznovrstne dobrote lokalnih pridelovalcev. Danes vam jih nekaj predstavljamo skupaj z receptom, ki je objavljen na jemdomace.si. Pri sestavinah je nekaj izdelkov izpisanih modro, to pomeni, da lahko kliknete na to besedo in izdelek naročite v spletni tržnici. Vse pridelke in izdelke lahko vsak teden naročite do srede, v petek pa vam jih dostavijo v bistriški TIC.

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica obvešča, da bo od srede, 13. maja, naprej spremenjen čas za množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT). Testiranje poteka na parkirišču bivšega CROUZETA, v Partizanski ulici 24.

Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici vsako leto razpiše natečaj za dijaški esej, ki vključuje različne aktualne teme. To je priložnost, da se dijaki izkažejo s svojimi sposobnostmi in svoje mnenje ter domišljijo delijo s širšim svetom. Letošnja tema je bila »Influencerji v našem življenju«. Fakulteta želi z natečajem raziskati pogled mladostnikov in njihovo razmišljanje o vplivu »influencerjev« ali »vplivnežev« na naša življenja.

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 za delovno aktivno prebivalstvo Ljudska univerza vabi na tečaj Računalniška pismenost za odrasle. Program je namenjen odraslim, ki si želijo pridobiti temeljno znanje za delo z računalnikom za potrebe poklicnega dela in vsakdanjega življenja (prednostno starejši od 45 let).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hisabe41/bistrican.si/templates/darpan/html/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Stran 1 od 107

Vreme

komunala

komunala

Bottom add

Poišči