Teden restavracij 2025 bo med 21. in 30. marcem ponovno razvajal ljubitelje vrhunske kulinarike v 117 izbranih slovenskih restavracijah. Med njimi bosta tudi dve z Bistriškega.
Letos se dogodku pridružuje osem novih restavracij, kar dodatno krepi raznolikost in kakovost kulinarične ponudbe. Osrednja tema letošnjega TR je »Gostoljubni gostinci, zadovoljni gostje«, ki poudarja pomen gostoljubja kot ključnega elementa odlične gostinske izkušnje. Poseben poudarek je tudi tokrat na lokalnih sestavinah, certificiranih v okviru sheme »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jih gostinci aktivno vključujejo v svoje menije.
V restavraciji Leonardo lahko termine že rezervirate, v najmanjši slovenski restavraciji Miza za štiri na Zgornji Polskavi so vsi termini že zasedeni.
Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je štiri kape in s tem naziv najboljših v Sloveniji letos podelil 13 restavracijam, podelili so tudi naziv Šef prihodnosti, to je postal Jure Brložnik iz Mize za štiri iz Zgornje Polskave.
»Pred tremi leti sva prvič dobila oceno Gault&Millau Slovenia – 14.5/20, leto kasneje 15/20 in za letošnje leto 15.5/20. Počasi se bližava najinemu cilju, ki je še “precej” oddaljen. 17/20, tja si želiva,« sta zapisala Jure Brložnik in Maja Miška Brložnik. »Bolj naju pa je šokirala druga nagrada, ki je bila pravzaprav res en mali šokec. Tisto, ko misliš, da se nekdo na odru heca, ko te pokliče. Miza za štiri ima namreč 𝐂𝐡𝐞𝐟𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐡𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐭𝐨 𝟐𝟎𝟐𝟓. Kdo je chef prihodnosti? To je nekdo, ki je že zdaj na vrhunskem nivoju, ki se je takorekoč že skoraj dotaknil neba. Čisto malo malo še manjka.«